tiistai 12. heinäkuuta 2016

Metsästä pöytään

Meillä naisilla on varmaankin metsästäjä-keräilijäkauden peruja vimma poimia marjoja. Kun mustikat kypsyvät, metsään on pakko päästä. Saisihan niitä toriltakin, mutta itse pitää päästä poimimaan. Viis jäykästä nilkasta tai kipeästä selästä, hyttysistä puhumattakaan, mentävä on.

Tänä vuonna on selvästi hyvä mustikkavuosi, niitä on runsaasti ja hyvän kokoisiakin ovat. Selkä ei sallinut kuin tunnin pyllistelyn lähimetsässä, mutta saalista tuli sen verran, että teki mieli leipoa piirakkaa. Ongelma on vain se, että noudatan sokeritonta ja vehnätöntä ruokavaliota. Tässä tarvitaan nyt improvisointia. Mustikat piirakkavuokaan pohjalle:

Päälle seos, jossa on puolisentoista desiä kaurahiutaleita, desi kookosjauhoja ja 3-4 ruokalusikallista kookosöljyä. Jos haluaa rapean kuoren, myös yksi muna. Itse en laita sokeria, mutta jos kaipaat makeampaa, laita sitä joko mustikoiden päälle tai jauhojen sekaan. Sitten uuniin 200 asteeseen 15-20 min.
Hyvää siitä tuli! Halutessasi voit nauttia kermavaahdon tai jäätelön kanssa, mutta sokeria karttavalle meni ihan täydestä kahvin kanssa ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti